Δραστηριότητες - Αξιοθέατα - Πληροφορίες

Καλά Νερά - Πήλιο - Βόλος

Μέσα στην πυκνή βλάστηση του Πηλίου ξεδιπλώνονται τα παλιά λιθόστρωτα, τα γνωστά "καλντερίμια", που μαζί με τα μονοπάτια αποτελούσαν το "παλιό οδικό δίκτυο του Πηλίου", μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν με ζώα οι μετακινήσεις και η διακίνηση των αγαθών του τόπου. Τα καλντερίμια κατασκευάστηκαν από ντόπιους λαϊκούς χτίστες και ονομαστούς Ηπειρώτες, τεχνίτες της πέτρας.

Πανέμορφα τοξωτά γεφύρια και μεγάλες δημόσιες βρύσες - κρήνες - εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σύλληψης στολίζουν τις διαδρομές αυτές. Στα μετέπειτα χρόνια, η διάνοιξη του οδικού δικτύου, καθώς και η εγκατάλειψη των μονοπατιών στην πυκνή και άγρια βλάστηση είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά από αυτά.
Τα τελευταία χρόνια οι τοπικοί φορείς με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με υποστήριξη από τον ΕΟΤ, πραγματοποίησαν την ανακατασκευή, συντήρηση, ανάδειξη, σήμανση και χαρτογράφηση 29 πανέμορφων διαδρομών λιθόστρωτων και μονοπατιών του Πηλίου, συνολικού μήκους 190 χιλιομέτρων. Μια από τις ομορφότερες διαδρομές σε ολόκληρο το Πήλιο είναι αυτή που οδηγεί από την Τσαγκαράδα στην παραλία της Νταμούχαρης.

Η πορεία διαρκεί δύο ώρες και τριάντα λεπτά (χωρίς την επιστροφή). Ακολουθεί καλοφτιαγμένο λιθόστρωτο μονοπάτι μέσα σε πλούσιο δάσος πλατύφυλλων δέντρων. Προσφέρει θέα προς τη θάλασσα και καταλήγει σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Μαγνησίας. Μη χάνετε χρόνο.

* Κισσός(540μ)–Αγριολεύκες(1470μ)–Αγ.Γεώργιος Νηλείας(600μ)
* Καλά Νερά(10μ)–Πινακάτες(580μ)–Βυζίτσα(480μ)–Καλά Νερά
* Λέστιανη(500μ)–Μονή Σουρβιάς(704μ)–Λαντοβίτος(1012μ)–Πουρί(435μ) – Λαγωνίκα(1295μ)–Λαντοβίτος–Μ. Σουρβιάς-Λέστιανη
* Αγ.Γεώργιος Νηλείας(700μ)–Τσαγκαράδα(800μ)
* Βένετο(220μ) – Μονή Φλαμουρίου(580μ)

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές διαδρομές, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Κοντά στην πόλη

Μόνο 17 χλμ. από το Βόλο, στην εσωτερική πλευρά του Παγασιτικού Κόλπου.

Δωμάτια

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει μπαλκόνι, θέα στη θάλασσα του Παγασιτικού Κόλπου και στην παραλία.

Δραστηριότητες

Επισκεφτήτε τα μονοπάτια του Πηλιου, ή κάνερε σκι και άλλα χειμερινά σπορ!

Θέλετε να κάνετε κράτηση?

Παρακαλούμε επισκεφτείτε τη σελίδα κρατήσεων
Κρατήσεις